Nasze polepszacze do pieczywa gwarantują zwiększoną objętość pieczywa, przedłużoną świeżość oraz chrupiącą i dobrze wybarwioną skórkę.
- Polepszacz do chleba i pieczywa mieszanego 0,2-0,3%
- Polepszacz do bułek i pieczywa pszennego 0,2-0,3%
- Polepszacz enzymatyczny do bułek i pieczywa pszennego 0,1-0,2%
- Polepszacz ZŁOTY STANDARD do pieczywa pszennego i mieszanego 0,3-0,5%
- Polepszacz POWER CENTRUM do pieczywa pszennego i mieszanego 0,3-0,5%
- Polepszacz MISTER do bułek i pieczywa pszennego i mieszanego 0,2-0,5%
- Polepszacz do pieczywa drożdżowego 0,5% – do wypieku pączków i drożdżówek
Jako jedyni w kraju oferujemy wysokiej jakości polepszacze do pieczywa bawarskiego młyna Schapfen Mühle, również na linie produkcyjne:
WT2 – skoncentrowany środek piekarniczy do wypieków pszennych zapewniający polepszenie jakości pieczywa:
- zbilansowany skład
- poprawa ciasta
- poprawa rozciagliwości
- wysoka tolerancja
- dobra objętość
- dobry smak
- dozowanie: 0,2 – 0,5 % ilości mąki; zależne od jakości mąki i typu chleba
Eurotop – polepszacz do pszennych wypieków:
- Zrównoważony emulgator dla wszystkich rodzajów pszennych wypieków
- dla lepszej obróbki ciasta
- przetwarzany maszynowo
- ręcznie obrabiany
- wysoka stabilność
- właściwy dla różnych metod obróbki i temperatur
- dla wypieków pszennych lepszej jakości
- dobra objętość
- delikatny miękkisz
- wyśmienity smak
- Dozowanie: 0,6 – 1,0 % ilości mąki
Schapfen „Meine Mühle” stabil & frisch – naturalny środek stabilizujący i przedłużający świeżość pieczywa żytniego i mieszanego.
Zwiększa wchłanianie wody z ciasta o 2-3%
- polepsza właściwości przerobowe ciasta powodując większą stabilność – pewniejsze garowanie
- pieczywo charakteryzuje długotrwała miękkość i świeżość
- zapewnia lepsze właściwości wypiekowe w celu uzyskania optymalnej objętości