Chleb Lubelski
50% mieszanka pszenna do produkcji pieczywa.
Tradycyjny chleb na kwasie pszennym jest wyrośnięty i puszysty, ma lekką konsystencję i neutralny smak, który pasuje zarówno do wytrawnych (np. wędliny, sery) jak i słodkich (np. dżemy, miód) dodatków. Jest lekkostrawny, dlatego często poleca się go osobom cierpiącym na schorzenia układu pokarmowego.
Chleb Nikozja
50% mieszanka do produkcji pieczywa pszennego z suszonymi pomidorami
Tradycyjny chleb na kwasie pszennym jest wyrośnięty i puszysty, ma lekką konsystencję a w tej wersji jego smak jest wytrawny, który pasuje do wytrawnych dodatków (np. wędliny, sery, białe sery). Jest lekkostrawny, dlatego często poleca się go osobom cierpiącym na schorzenia układu pokarmowego.
Chleb Miłości – chleb proteinowy
Koncentrat do produkcji bogatego w białko pełnoziarnistego chleba pszennego z olejami roślinnymi i wyrobami sojowymi.
Odpowiedni dla wielu diet niskowęglowodanowych. Zawiera proteiny pszenne i sojowe, jak też różnorodne oleje roślinne. Podstawą jest pełnoziarnista mąka pszenna oraz kwas.
Chleb Biesiadny
50% mieszanka do produkcji pieczywa pszenno-żytniego, dedykowany również do wypieku w foremkach. Powstaje z wyselekcjonowanej mąki. Pieczywo jak od „babci”.
Chleb Tatarski
20% mieszanka pszenno-żytnia do produkcji pieczywa.
Niesamowicie aromatyczny, smaczny i miękki Chleb Tatarski to propozycja na uhonorowanie dnia. Zawarte ziarna słonecznika i siemienia lnianego podkreślają smak chleba. Świetnie sprawdza się jako kanapki z serem mozzarellą i pomidorem oraz innymi warzywami.
Chleb Orkiszowy 100% naturalny
Polska receptura na smaczny, zdrowy, bardzo ekonomiczny, przez Was upieczony, w 100% naturalny chleb orkiszowy na prawdziwych mąkach orkiszowych dostępnych w Centrum Polska.
Obfituje w duże ilości niezbędnych składników odżywczych: białek, błonnika, nienasyconych kwasów tłuszczowych, węglowodanów, witamin i biopierwiastków. Posiada wiele właściwości zdrowotnych: dostarcza sił witalnych, wzmacnia układ odpornościowy, poprawia krążenie, dobrze wpływa na serce, przydaje się w leczeniu anemii. Zboże w naturalny sposób polepsza również nasze samopoczucie.
Orkisz ma łagodny, przyjemny smak i jest łatwostrawny. Spożywany trzy razy dziennie w połączeniu z określonym sposobem odżywiania zwiększa odporność i usuwa toksyny. Obniża poziom cholesterolu, zapobiega kamicy żółciowej, zmniejsza zapotrzebowanie na insulinę. Systematycznie stosowana dieta orkiszowa regeneruje cały organizm przywracając zdrowie. Stanowi znakomite pożywienie dla pacjentów poddawanych intensywnej opiece medycznej, wcześniaków i chorowitych niemowląt. Wzmacnia narządy zmysłów, a także spowalnia procesy starzenia się.
Mieszanka ziaren do produkcji pieczywa zawierająca płatki owsiane, płatki żytnie, preparowane ziarno pszenicy, preparowane ziarno żyta, słonecznik, sezam, ziarno dyni.
Do mieszanki wystarczy dodać sól, cukier, olej i wodę! Nie używa się mąki ani drożdży!
Pieczywo charakteryzuje się wyjątkowo przyjemnym zgryzem i smakiem.
Chleb Myśliwego z owocem jałowca
55% mieszanka piekarnicza do produkcji mocno pikantnego i aromatycznego chleba, doskonałego do wieczornych posiedzeń przy ognisku i nie tylko.
W jego składzie znajdziemy pieprz ziołowy, bazylie, cebule suszoną i oczywiście owoce jałowca – To klasa sama w sobie!
Chleb Alpejski
20% mieszanka do produkcji pieczywa z oryginalnym zaczynem pszennym na bazie jogurtu. Naturalne wartościowe składniki jogurtu z najlepszego mleka nadają pieczywu wyjątkowy smak i niezwykłą soczystość.
Chleb Sunday
50% mieszanka do produkcji wieloziarnistego chleba i bułek. Zawiera między innymi żyto, pszenicę, jęczmień, owies, siemię lniane, sezam, słonecznik oraz soję.
Duża zawartość słodu prażonego podkreśla kolor oraz nadaje pieczywu przyjemny smak i aromat oraz zwiększa wilgotność produktu.
Bardzo smaczny, wilgotny, porowaty o wyrazistym elastycznym miękiszu. Wyjątkowy chleb nie tylko na niedzielnym stole, przykuwający wzrok niebanalnym charakterem.
Pobudza smak i siły, zaspakaja apetyt dzieciom i dorosłym. Ceniony przez najmłodszych, rzesze młodzieży i dorosłych.
Chleb Capricciosa
50% mieszanka do produkcji pieczywa śródziemnomorskiego z papryką i ziołami. Idealna również do wypieku pieczywa typu Ciabatta, Focaccia i Baguettes. Mieszanka zawiera cebulę, paprykę, pietruszkę, czosnek i seler oraz aromatyczne zioła. Podwyższają jakość pieczywa o całą klasę!
Bułka Pikantna + Glazura Górska
Bułka Pikantna to 30% mieszanka z prażoną cebulą i odpowiednio dobranymi przyprawami do produkcji pysznej i chrupiącej bułki o pikantnym smaku. Doskonale łączy się z Glazurą Górską, gotową mieszanką do dekoracji pieczywa, która nadaje mu niepowtarzalny smak i aromat pochodzący z odpowiedniej kompozycji ziół z dodatkiem czosnku.
Chleb z Pomidorami
30% mieszanka do produkcji chleba pszenno-żytniego z suszonymi pomidorami! Produkt końcowy posiada estetyczny wygląd, przyjemny zapach i aromatyczny smak.
Chleb z Ziarnami Chia
50% mieszanka do produkcji wyśmienitego chleba z ziarnami chia, bogatego w błonnik, białka i kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6. Chia to również źródło witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. Zawiera witaminy: E, B1, B3, wapń, fosfor, magnez, żelazo, cynk i niacyna. Charakteryzują się również wysoką zawartością łatwo przyswajalnego białka, (ok. 20%), głównie rozpuszczalnego w wodzie, o wysokiej masie cząsteczkowej.
Chleb Żytni
30% mieszanka do produkcji chleba żytniego. Zawiera wysokiej jakości środek zakwaszający pozwalający uzyskać pieczywo najlepszej jakości: połączenie wyśmienitego, aromatycznego smaku z długotrwałą świeżością.
Chleb Zaparzany
Pieczywo zawierające naturalny środek stabilizujący i przedłużający świeżość, zwiększający poziom wiązania wody oraz pomagający w uzyskaniu optymalnej objętości chleba (dodatkowo chleb charakteryzuje długotrwała miękkość). Pieczywo na bazie pełnoziarnistego naturalnego kwasu słodowego.
Chleb Soczysty Pełnoziarnisty
Pieczywo charakteryzujące się bardzo wysoką zawartością ziaren bogatych w witaminy, w tym preparowanych ziaren żyta i pszenicy, ziaren słonecznika oraz siemienia lnianego. Pieczywo zaciemniane wysokiej jakości 100% naturalnym zaciemniaczem na bazie sproszkowanego pszennego słodu jęczmiennego.
Chleb Ziarnisty Staropolski
50% mieszanka do produkcji doskonałego pieczywa z dużą ilością ziaren takich jak: sezam, siemię lniane, słonecznik, płatki owsiane i płatki żytnie. Do produkcji mieszanki użyto wysokiej jakości środka zakwaszającego poprawiającego właściwości przerobowe ciasta: suche i plastyczne, idealne do przerobu maszynowego, pewne i stabilne garowanie.
Chleb Kukurydziany
30% mieszanka do produkcji chleba kukurydzianego, bogatego w semolinę kukurydzianą z dodatkiem nasion słonecznika.
► Bogaty w semolinę kukurydzianą z dodatkowym nasion słonecznika
► Łagodny smak kukurydzy, urozmaicony przez curry i kurkumę
► Łatwy w przygotowaniu, doskonale komponuje się z posypką Dekor Mais
Chleb Złote Ziarna
50% mieszanka do produkcji chleba zawierającego słonecznik, płatki owsiane, żyto krojone i siemię lniane. Pieczywo posiada ciemno-rustykalną strukturę.
Chleb 7 Ziaren
50% mieszanka do produkcji chleba zawierającego ziarna pszenicy, owsa, jęczmienia, żyta, słonecznika, siemię lniane i sezam.
Chleb Jęczmienny
50% mieszanka do produkcji chleba jęczmiennego. Mieszanka zawiera jęczmień puffingowany znacznie podwyższający jakość i walory zarówno smakowe jak i estetyczne pieczywa.
Chleb z Kardamonem
Gotowa mieszanka do produkcji chleba z nasionami kardamonu, zwanego królową przypraw.
Chleb Orkiszowy
50% mieszanka do produkcji pieczywa orkiszowego zawierającego preparowane ziarna orkiszu, płatki orkiszowe, płatki ziemniaczane, słonecznik oraz siemię lniane. Mieszanka zawiera pełnoziarnisty naturalny kwas słodowy na bazie pełnoziarnistych mąk: żytniej i pszennej.
Chleb Dyniowy Kujawski
50% mieszanka do produkcji chleba dyniowego (zawartość dyni w produkcie końcowym 7,1%) z wykorzystaniem wysokiej jakości środka zakwaszającego do pieczywa żytniego, pozwalającego na uzyskanie najlepszej jakości pieczywa: krajalny miękisz, długotrwałą świeżość oraz wyśmienity, aromatyczny smak.
Chleb Owsiany
50% mieszanka do produkcji chleba owsianego, bogatego w płatki: owsiane, pszenne, żytnie i jęczmienne. Z dodatkiem siemienia lnianego, sezamu oraz słonecznika. Mieszanka z użyciem środka zakwaszającego zawierającego wszystkie niezbędne kwasy do uzyskania wyśmienitego pieczywa.
Chleb Krajowy
30% mieszanka do produkcji wyśmienitego pieczywa zawierającego słonecznik, siemię oraz błonnik jabłkowy, który dzięki swoim właściwościom pęczniejącym w przewodzie pokarmowym ułatwia odchudzanie. Zaciemniane wysokiej jakości 100% naturalnym zaciemniaczem do pieczywa na bazie sproszkowanego pszennego słodu jęczmiennego.
Chleb Sołecki
50% mieszanka do produkcji pieczywa z płatkami owsianymi, siemieniem lnianym, słonecznikiem, żytem i soją krojoną, sezamem oraz nasionami amarantusa, jednej z najstarszych roślin uprawnych świata (nazywanej zbożem XXI wieku, ponieważ jej nasiona mają więcej składników odżywczych niż tradycyjne zboża).
Zawiera błonnik pszenny.
Chleb z Czarnuszką
50% mieszanka do produkcji chleba z wyselekcjonowanymi ziarnami czarnuszki.
Czarnuszka ma działanie immunoprotekcyjne. Poprawia samopoczucie alergikom. Pomoże uporać się z anemią. Ma silne działanie antybakteryjne, antywirusowe i antygrzybicze. Ma również działanie przeciwpasożytnicze. Czarnuszka chroni przed skutkami promieniowania. Pomaga pozbyć się nadciśnienia. Przeciwdziała tworzeniu się kamieni nerkowych. Działa przeciwwrzodowo na żołądek. Ma działanie cytotoksyczne – przeciwnowotworowe. Pomaga opanować zmiany skórne. Ma działanie antycukrzycowe. Chroni przed uszkodzeniami wątrobę i nerki. Chroni przed osteoporozą. Działa kojąco na ośrodkowy układ nerwowy. Pomocna w przypadku chorób autoimmunologicznych. Doskonała na problemy z włosami. Przyspiesza gojenie się ran. Wpływa pozytywnie na układ rozrodczy.
Chleb Słonecznikowy jasny
50% mieszanka do produkcji chleba słonecznikowego. Charakteryzuje się miękka i chrupiącą skórką.
Chleb Słonecznikowy rustykalny
50% mieszanka do produkcji chleba, zaciemniany 100% naturalnym zaciemniaczem na bazie sproszkowanego pszennego słodu jęczmiennego.
Ciabatta
5% i 10% mieszanka do uniwersalnego zastosowania do wszelakiego rodzaju pieczywa
Preparat na bazie składników firmy Schapfen Műhle zapewniający w bardzo prosty i doskonały sposób uzyskać profesjonalne pieczywo o dużej objętość chlebków – porowatości i wilgotności miękiszu oraz chrupką, lekko spękaną skórkę – wyjątkowy aromat i smak uzyskany dzięki dodatkowi specjalnego zakwasu.
Ciabatta 5% i 10% to przepis na sukces i gwarancja najlepszej jakości
Zastosowanie w zależności od oczekiwań, np.: ciabatta, kebab, chleb, bułki,
spody do pizzy oraz różne warianty bułeczek.
Chleb Tostowy razowy lekko słodki
20% mieszanka piekarnicza produkcji chleba tostowego razowego
Chleb Tostowy o smaku maślanym
50% mieszanki piekarnicze do produkcji chleba tostowego zwykłego lub o smaku maślanym
Chleb Kiełek
Chleb z kiełkami pszenicy, najbogatszym źródłem witamin A, B, C i E, oraz źródłem dużych ilości magnezu, wapnia, fosforu, żelaza, niacyny, tiaminy i kwasu pantotenowego.